heartmagic

Hotellrummet

Ja nu sitter jag här som jag brukar. Lyssnar på musik, dricker Päron Dryck från kiviks och börja fundera på att gå och lägga mig. Förtsa lektionen imorgon är idrott och sedan hålltimme i en och en halvtimme, ja då äter jag frukost. Inte så jätte bra att äta frukost efter idrotten, men ja ska se om jag kan få med mig en fralla när jag går mot idrotten. På hålltimmen blir det att gå igenom engelska läxan en sista gång. Slappa lite och läsa, eller något annat spännande ;)


Det var väl allt för just nu, ha det gott!!

Första lektionen

Första street lektionen var as kul! Längtar extremt till nästa måndag. Fast de som hade varit med en termin tidigare var mer trötta än nybörjarna (jag, jennifer och en annan) lite konstigt. Och då hängde vi med och alla gjorde nästan lika mycket. De trötta, sedan vissade dem upp en gammal dans. As bra!. Vi hade även en liten battle med en av uppvärmnings dans.  Vi har två uppvärmnings danser. Och i maj då är det uppvisning. Så då har vi lite att göra. Så snart ska vi börja på den uppvinings dansen. Helt klart kul. Tipsa andra att börja på street om ni tycker om att dansa. Eller annan sorts dans.

Eftersom min dator har fått fnatt så kommer bild imorgon, orkar inte krabba med den nu

Ha det!! 

~ ^_^~



Dans!!

Terminstarten idag på danskursen. Street. Ska bli riktigt kul! Men först så ska jag träffa bästa vän en stund, ge en sen julklapp som jag missade. Så kan det gå xD
Mem vi ska fika, shoppa lite kanske. Bara prata. Det var ett ganska bra tag sedan vi träffades. Ska bli kul!
Efter det ska man sitta på bussen i en timme tillbaka till skolan. Studiedag. Förlänga vistelsen på hotellet, möta om en annan kompis och dra oss mot dansen.  Som börja fem xD Men ska träffa BV vid två, sedan bussen vid kvart i fyra. typ. Efter dansen ska man träffa en annan kompis en stund, titta på högtalare till datorn. Behöver riktigt ljud ;)
Sen blir det väl inte så mycket mera av dagen. Gör kanske ett inlägg senare om högtalarna och hur dansen gick. Ska se om jag kan ta en foto oxå.

Nä nu ska jag dra mig tillbaka åker om två-tre timmar xD

Ha det! ~ ^_^ ~

Poetisk klang

Ibland vet man inte vad man ska skriva, utan bara skriver något oviktigt. Men egentligen vem bryr sig, alla och ingen. När tankarna snurra, då allt kretsar runt tankarna. Skriv dem. Som jag gör nu. Har inte bestäm att " idag ska jag skriva " utan jag bara gör det. Låter varenda tanke komma i ord. Jag tänker inte på tanken. Utan skriver den direkt. Många undrar hur jag kan skriva dikter? Var får jag idéerna ifrån? Här är svaret. Tanken kommer, jag tänker inte runt det. Jag bara skriver ner det. Av tankarna blir det rytm, av rytm blir det ord och av orden blir det dikt. Fast dikt låter fel, tycker jag och har alltid tyckt. poesi är ett bättre ord, men egentligen inte. Det är bara finare att skriva, låter bätttre. Men skulle man skriva alla tankar skulle det bli såhär, många ord, oftast för många ord. Men dem speciella tankarna, dem som blir rytm. Dem är poetiska. Dem är Poesi. Här är en poetisk klang i denna text. Kanske svår att se, men den finns. Var ärlig nu, kan du känna/hitta denna klang? För att hitta den måste man förstå vad poesi är och vad som gör den speciell. Den största delen är det fina/sorgset i poesin. Här är inget fint eller sorgset. Utan den är bara där.

Men all poesi är inte alltid en tanke. Tanken behöver heller inte handla om en själv. Man bara får en tanke, oviktig. Slöseri med tid. Visst vissa tycker det, men för att den ska bli fin. Din poesi. Ge den tid att "växa"

Tänker man för mycket på tanken ( rytm - ord - poesi ) så visst det blir poesi, fast den tappar lite "värde" inte att den är sämre eller så. Klangen är lägre, men det är forfarande poesi. Fin eller sorgsen.

---

Här är ett svar på en fråga jag fick. Kommer skriva mera om poesin. Men just nu är detta bara ett exempel. En tanke som man inte "arbetat" med.

Sjuk!

Jag lyckades dra på mig förkylning och feber. Har testat allt möjligt men blir inte det minsta bättre, fast jag föredrar förkylning istället för vinterkräksjukan. Men ändå, jag måste bli frisk till helgen, jag bara måste!

Så längre inlägg blir det inte, har ont i lederna och så.

Nä nu ska jag dra mig tillbaka. Ha det!

Laserdome i skolan

Skolan bjöd på laserdome för alla nior och samtliga elever på skolan. Helt underbart. Spela för skoj och allt det där, men alla tar det även på allvar. Men det är ju det som är poängen. Riktigt kul. Förberdelserna var att välta bord och stapla stolar.
Så fullt igång här är det, varmt och mörkt ( som det ska vara) och man får ju inte glöma röken, som luktar skumt. Men det tänker man inte på när musiken spelar, röken pyser och allt börjar. Helt klart bästa skolan ever. Ljungby Fria Gymnasium.

kanske hamnar i tidingen också, så om jag hittar bilden så lägger jag upp den. Nä nu måste jag dra, dags att spela en omgång.

Ha det gött!

Snö

Satt på bussen hem och såg skillanden. De hade snö hemma! Så inställt med ridningen, men att vara ute med familjen var inte helt fel det heller, även om jag ville rida. Så lilla Julia byggde sin första snögubbe och sin första snökatt. Åkte lite pulka. Nu är vi inne i värmen igen och det snöar fortfarande. Har snöat hela dagen. Nu värme vi oss och ska snart äta lite mat. Det roligaste var nog att alla medverkade utomhus. Alla blev blöta och kalla. Alla hade kul. Så nu ska jag dra mig tillbaka till soffan och värmen under filten.

Ha det gött!

P.S Nu har vi sett snön nu kan den dunsta, jag är ingen vintermänniska. Men kul var det, en liten stund. Sen är den bara i vägen xD

Fast man får riktigt snygga foton under vinter tiden, lägger upp dem en annan dag. När jag har tid

Äntligen helg

Praktiken idag var precis lika stressig som igår.




Nu är det äntligen helg. Helgens planer i stora drag är väl att jag ska plugga lite, rida och fira min kusin. Sen ska jag bara ta det lugnt. Tvätta upp mina kock-kit för nästa veckas praktik. det är väl inte mycket mera som händer. Ikväll ska jag occupera tv:en och tittat på VD.

Nä nu ska jag packa så att jag kan åka hem, ska sitta på rummet en stund sen är det bussem hemåt

Ha det!

Den är till dig

Att en vän dör är inte lätt, att man vet är jobbigt. En jobbakompis till pappas sambo dog för några dagar sedan var svårt. Han var jätte snäll så här skrev jag en dikt till dig. Att det var hennes jobbakompis, var precis som om hennes bästa vän dog. Min bästa vän dog i en brand, så denna dikt är till er båda. Gå in på poeter.se, sök på Eldens tårar av Black Bird så hittar ni den, eller så klicka på denna länk http://www.poeter.se/viewText.php?textId=1425404


Vila Min Vän och Vila Hennes Vän

Praktik

Dagens praktik var servering och det var sjukt mycket folk. Tittade man ut över gästerna hittade man inte en enda tom stol. Fullpackat. Även om vi var fem stycken som praktiserade och två ordinarie personal så var det stressigt. Men kul. Väldigt ofta skulle maten och salladen fyllas på. Sen serverade vi ju dessert också. Och kaffe ... och att hålla igång diskmaskinen. Och så var det två bokade konferanser, så det var 40 extra pers att hålla koll på. Men vi hade kul. Efter vi hade ätit, då det hade lugnat sig lite, så när vi kom till disken var det rena koset.

Men när disken äntligen var klar och allt var undan plockat så fick vi sluta för dagen. Eftersom jag bor på hotellet så var det inte så långt att gå. När jag äntligen satt mig ner, bultade fötterna. Har så ont i fötterna, speciellt nu efter lovet och praktiken precis kommit igång. Min första praktik dag detta året och mina fötter blev stenar, stenar som bultar. Tack vare stressen så drack man ju inte så mycket så huvudet bultar också lite. Fast över detta så var det riktigt kul.

Liknande dag imorgon fast med flera bokningar (konferans)

Ha det! ~^_^~

Helgens härligheter

Nu när det är helg vill man ju koppla av. Iväg på en roadtrip, och sen bara ta det lugnt. Men njaä inte redigt. Sorg kommer i stora mängder, plugga på det ... då är det en sak som fattas och det är att bli sjuk också.

Pluggar en hel del, men inget vill fastna. Kan ju beror på sorgen. Man försöker ändå, men sorgen sänker koncetrationen. Visst sorgen har alltid funnits där, men ... När chocken lägger sig kommer den rediga sorgen fram. Ingenting blir lätt, allt blir som om att gå i lera. Då kommer man till den punkten, då man har ramlat fler gånger, då man inte vill resa sig upp igen ...

Vila i frid min vän <3 

Har en dikt just för dig ... Den ska snart flera få läsa när jag har orken att resa mig ur leran och lägg upp den

Nattuggla

Jag märker att jag sover dåligt väldigt ofta, jag menar varför blir jag alltid så pigg mitt i natten? Det är väl då man ska bli trött ... eller sova.

Så nu sitter jag på rummet, mitt i natten och har inget att göra. Så därför skriver jag lite grann här xD

Kan berätta att jag har en ny dikt på poeter.se, "om" av " Black Bird" ifall ni inte minns namnet jag har där.
Den är inte jätte ny, men en av de nyast än så länge.

Finns inte så mycket mera att berätta, så jag ska väl se om det går att somna, men mina förväntingar är låga.

Det var lite ointressant fakta, men som sagt jag är utråkad

Ha det gött! xD

Märkt att jag skriver det väldigt ofta, lika så med ... Men det bjuder jag på ;)

Nu så, klappat och klart

Nu har jag kommit ikapp med bilderna lite, så det blir ganska många inlägg på en och samma dag xD

Men ni överlever.

Tillbaka till hotellrummet nu, fick ett nytt så det är lite större än det förra. Nästan samma bara att detta är spegelvänt. Det är väl den skillnaden. Inge mer att berätta utan att jag ska återgå till pluggander.

Har två prov nästa vecka :/

Men vi får veta våra betyg den 25 ... Spännande!
Haha ...


Ha det gött!

Titta noga

 Berätta vilket land ni ser ...?

Nyår ...

 Lite sent men ja detta var det jag hade på mig på nyårs firandet. Lite suddigt, men det bjuder jag på ;)

Texas

 Vår lilla sötnos!

Marcus

Lite sent

Lite försening med bilderna ... haha xD

Hoppningen gick underbart, han är lite hoppglad av sig.

inget specifikt att prata om. Skolstarten, eller ja ny termin. Har varit helt ok. Fick se dett nya schemat. Kunde inte bli bättre. Har bara tre lektioner varje dag, mer eller mindre. Förutom på Tisdagar, då har vi bara två lektioner och då bröjarna vi vid tio. Helt underbart!

Vad har jag mer att säga ...

Fick trevliga presenter av mina vänner <3

Har tråkigt ...

Ska panta en jävla massa burkar och flasker snart xD Seriöst, tre soppsäckar och lite till ... haha xD

Finns det mer ...

Nä det var allt för nu

Ha det gött!!

Känsla!

Imorgon blir det lite stallkänsla. Ska vara i stallet hela dagen mer eller mindre. Rida lite, kanske hoppning. Får se ...

Ska bli skönt att komma till stallet, saknat Marcus och Tyllt. (Tyllt är bara smeknamn xD) Ska bli kul att se alla hästarna i stallet. Speciellt Marcus och Tyllt. Men även Fölingarna, kanske inte ska kalla dem föl utan unghästar.

Längtar så! 

Träffa Texas ( hunden ) har inte sett henne på ett bra tag, se hur stor hon har blivigt. Kommer lite bilder nästa gång jag har tillgång till en dator.

Ha det gött!!

Rolig grej ;)

Lite nyfiken. Lite uttråka xD

Vad kan du komma på för annorlunda och konstiga namn? Gamla som nya. Riktiga som påhittade

Kommentera gärna namnen du kommer på

^^

Inget speciellt

Inget att skriva om, utan att snart börja skolan igen. Fredagen och helgen kvar. Det enda som är planerat är att sticka till stallet på lördag. Annars är det väl inget jag kommer på.

Undrar lite när jag hamnar på hotellet igen. Annars är väl allt som vanligt.

Jo var hos en saknad kompis igår. Länge sedan vi sågs. Det var kul att äntligen träffas. Måste verkligen träffas oftare.

Sen är det väl lite små planer in på året.

Lite tråkigt, men livet är inte alltid kul :/

Ha det gött!

Människor! -.-'

Ibland vet jag verkligen inte hur folk tänker. De tror man är dum och inte ser. Alla kansker inte ser. Men jag ser. Jag har sett det så många gånger att jag verkligen inte vet vad jag ska göra. Jag förstår Verkligen inte hur dem Tänker! Om dem ens tänker förstås.

Vem säger att människan är smart då? Vem är det som säger det?
Jo, människan! Är inte det ganska uppenbart. Alla är inte som dessa, men väldigt många.
Varför hamnar jag alltid mitt i smeten?
Dras till mig precis som getingar dras till honung. Inte alltid, men ofta. Jobbigt är bara förnamnet.
Och så fattar dem inte heller att man ser rätt igenom, och då säger man det i stort sätt rakt ut.
Lögnerna då? Så många lögner att jag kan bada i dem. Herregud!
Men nä då, dem tror man inte ser. Att jag inte ser. Men kom igen, seriöst det kommer inte att fungerar.
Jag vet
Jag ser
Jag hör

Men ja finns det fler där ute som har samma problem. Låt dem hålla på. Om dem nu tror att det fungerar, ja låt dem försöka. Man kan alltid vara vänner, men som många säger; Ha vänner nära, men fienden ännu närmare xD

Jaja, ha det gött!

Jo, en grej till. Låt inte sådana personer förstöra för en. Vissa att man är en bättre människa genom att inte sjunka till deras nivå.

Det var allt för tillfället ... Ha det gött!

Imorgon

Då är det shopping som gäller med kompisar i växjö. Ska bli väldigt kul. Samtidigt ska vi byta julklapparna som vi inte har hunnit göra ännu xD Lite sent, men som man säger; Bättre sent än aldrig ;)



Vem är Jag?

Någon kanske undrar vem jag är? Ställ isåfall gärna frågor. Men här är lite info om mig

Ni vet ju redan att jag skriver dikter på poeter.se, och då förstår ni att jag tycker om att läsa böcker. Jag läser lite blandat. Framtidsromaner, Fantasy, Spänning, Skräck o.s.v.
Men jag tycker självklart om filmer oxå.

Jag är en djurvän, har hund, katt och två hästar hemma i skogen. Så med andra ord har jag ridsport som intresse och hoppy. Men jag har även ett intresse för bilar, fasten jag är tjej ... :P 
Har två syskon, halv syskon, en på mammas sida och en på pappas. Stora syster på 20 år och en lilla syster på 2 år. Jag blir själv 17 i år.

Det var lite om mig själv

Ha det gött!